HTML

Kurir

Hírek, események, érdekes cikkek, sztorik változatosan!

Ubuntu - felhasználóknak

2008.04.20. 01:47 okotar


Az Ubuntu felhasználóknak szánt változatával böngészheti a weboldalakat, elolvashatja leveleit, dokumentumokat, táblázatokat és képeket szerkeszthet, és még sok mást is csinálhat. Az Ubuntut egyszerűen telepítheti az ingyenesen letölthető CD-ről - egy átlagos számítógépen a telepítés nem tart tovább 25 percnél.

Letisztult felület

Amikor először elindítja az Ubuntut, letisztult felületet kap, melyet könnyen áttekinthet - az alap téma színei pedig nem erőltetik meg a szemet.

Az Ubuntu egyszerűen csak működik

Nincs szükség hosszas konfigurálásra - az Ubuntu a legtöbb eszközt automatikusan felismeri és támogatja, magától letölti a szükséges kodekeket és böngésző plugineket, és tartalmazza a mindennapi munkához szükséges alkalmazásokat.

Komplett irodai programcsomag

Az OpenOffice kezelőfelülete és szolgáltatáskínálata nagymértékben hasonlít más elterjedt irodai programcsomagokéra, így a felhasználók azonnal megkezdhetik a munkát.

Szövegszerkesztő - akár egy levelet, akár egy egész könyvet szeretne megírni, az OpenOffice szövegszerkesztőjére nyugodtan számíthat. Tovább...

Táblázatkezelő - kiváló eszköz adatok számítására, elemzésére, számokkal és diagramokkal történő bemutatására. Tovább...

Prezentáció - Könnyen kezelhető, nagy tudású eszköz prezentációk készítésére. Tovább...

Az OpenOffice programcsomag segítségével megoszthatja dokumentumait Microsoft Office-t, Word Perfectet, KOffice-t és StarOffice-t használó ismerőseivel, munkatársaival, ügyfeleivel.

Gyors és egyszerű frissítés

A rendszerhez érkező biztonsági frissítések letölthetőségére a felső sávban megjelenő kis, narancssárga ikon hívja fel a figyelmet. Az Ubuntu frissítéskezelője nem csak az alaprendszert tartja naprakészen, hanem minden telepített alkalmazásunkat frissen tartja - így nem kell attól tartania, hogy foltozatlan biztonsági hiba marad a rendszerben.

Rengeteg szabad szoftver

Több alkalmazásra lenne szüksége? Az Ubuntu csomagkezelőjének segítségével több ezer szoftvercsomag között válogathat - és ezeket pár kattintással azonnal telepítheti is. Mindezt pedig teljesen ingyenesen.

Segítség és támogatás

Ha elakadna valahol, az Ubuntu beépített dokumentációja mellett a közösség által készített útmutatókban és felhasználói fórumon könnyen megtalálhatja problémájára a megoldást. Ha pedig professzionális támogatásra lenne szüksége, a szolgáltatást megveheti a Canonical Global Support Services csapatától, vagy a hazai szolgáltatótól.

Ubuntu magyarul

Az Ubuntu fordításán folyamatosan dolgozik a hazai felhasználói közösség - az oldalunkról pedig letöltheti az Ubuntu magyar nyelvű CD-jét.

-ubuntu.hu-

Szólj hozzá!

Címkék: linux

A bejegyzés trackback címe:

https://kurir.blog.hu/api/trackback/id/tr24433514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása